Bye bye blader-PDF

12 maart 2019
Henk Ligthart
Ligthart Communicatie
Henk Ligthart

Heb je ‘m gezien, ons digitaal magazine in de vorm van een blader-PDF? Heel leuk, mooi opgemaakt maar één nadeel: slecht leesbaar op mobiel. En uit de statistieken is gebleken dat ruim 70% van de lezers dat op mobiel wil doen. We hebben de POINT•C koppen bij elkaar gestoken en zijn tot de conclusie gekomen dat we ons online magazine beter op een andere manier kunnen inrichten. Er zijn hele mooie applicaties op de markt, maar die worden voor ons als kleine zelfstandigen veel te duur. Ik schreef er al over in dit artikel: https://ligthartonline.nl/digitaal-magazine/

Bovenstaande neemt overigens niet weg dat een blader-PDF prima geschikt is voor bepaalde toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan een catalogus, waarbij diverse producten direct doorgelinkt kunnen worden naar een bestelpagina op de site. Een Blader-PDF van een mooie brochure kan ook de aanvraag van een gedrukt exemplaar stimuleren. Maar voor onze POINT•C artikelen kiezen we toch voor een andere vorm.

Digitaal magazine in blogformaat

Aldus hebben we gekozen voor een blogpagina op deze website. De POINT•C partners zullen hier van tijd tot tijd kun artikelen publiceren. Zo kun je informatieve artikelen verwachten over (online) marketing, webdevelopment, vormgeving, presentatie, fotografie, video etc. Maar ook andere verhalen die de moeite van het lezen waard zullen zijn. En we vinden het leuk als je daarop reageert met aanvullingen, tips, meningen of wat dan ook. Zolang het maar netjes blijft natuurlijk.

Heb je zelf wat te melden? Laat het ons weten!

Naast de blogartikelen van de POINT•C’ers publiceren we ook graag artikelen van klanten of andere relaties die iets met POINT•C hebben. Je kunt altijd je persbericht of artikel bij ons aanleveren. We kijken dan of het past en zo ja, dan plaatsen we het op onze blogpagina. Met een linkje naar de bron uiteraard.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in